پـــرســــــــش مـــهر رئیس جــــمهـــــــور

 تاریخچه فرهنگستان زبان پارسی:

فرهنگستان یکم (دوره رضاشاه):
این فرهنگستان در ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۱۴ بدستور رضاشاه پایه گذاری شد و تا سال ۱۳۲۰ نزدیک به ۲۰۰۰ واژه پارسی به جای واژگان بیگانه پیشنهاد کرد که ازین میان می توان به واژگان ارتشی مانند لشگر (بجای دیویزیون)، تیپ (بجای بریگاد)، هنگ (بجای لژیون)، سرهنگ (بجای کلونل)، شهربان (بجای پلیس) و نام وزارت خانه ها و سازمان ها مانند آموزش و پرورش (بجای معارف)، راه و ترابری (بجای طرق و شوارع)، دادگستری (بجای عدلیه)، شهربانی (بجای نظمیه)، شهرداری (بجای بلدیه)، بهداری (بجای صحه) و ... اشاره کرد.
فرهنگستان دوم (دوره محمدرضا شاه):
این فرهنگستان در پنجم امرداد سال ۱۳۴۷ بنیان گذاری شد و در چهار پژوهشکده واژه‌گزینی، گردآوری واژه‌های پارسی‌، زبان‌ پارسی باستان و میانه و دستور زبان فعالیت می کرد. این فرهنگستان تا سال ۱۳۵۷ برپا بود و مجموعا 6650 واژه پارسی در برابر واژه‌های بیگانه پیشنهاد کرد که می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
رایانه (بجای کامپیوتر)، رسانه (بجای مدیوم)، همایش (بجای سمپوزیوم)، گردهمایی (بجای کنفرانس)، همه پرسی (بجای رفراندوم) و ...
فرهنگستان سوم (جمهوری اسلامی):
یازده سال پس از انقلاب اسلامی شورای عالی انقلاب فرهنگی اساسنامه فرهنگستان زبان و ادب پارسی را طی دو نشست در روزهای ۲۶ دی ماه ۱۳۶۸ و ۲۴ بهمن همین سال به تصویب رساند و نخستین نشست شورای فرهنگستان در ۲۶ شهریور سال ۶۹ برگزار شد. مهم ترین کار این فرهنگستان واژه سازی و واژه گزینی برای واژه های بیگانه است که می توان به نمونه های زیر اشاره کرد:
بالگرد (بجای هلیکوپتر)، رزمایش (بجای مانوور)، گذرواژه (بجای پسورد)، تارنما (بجای وب سایت)، پیامک (بجای اس ام اس) و ... .

برچسب‌ها: فرهنگسرا

تاريخ : دو شنبه 11 مرداد 1395 | 16:40 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |

 روز مهرگان

 
"به دستور داريوش بزرگ بود كه دبستان هاي ايران از مهر ماه آغاز به كار كرده اند و انتشار همين نوشته ها سبب شد كه در سراسر جهان آغاز سال تحصيلي از سپتامبر (10 شهريور تا 10 مهر ) قرار داده شود"
 
از سده جاري به دليل نامعلوم، روز مهرگان از شانزدهم مهر به چهاردهم اين ماه منتقل شده است!. مهر (ميترا) در پارسي مفهوم «فروغ، روشنايي، دوستي، پيوستگي، پيوند و محبت» داشته و ضد دروغ، دروغ گويي، پيمان شكني و نامهرباني كردن بوده است. در زبان پارسي، واژه «دروغ» ازسه هزار سال پيش تغيير نيافته كه تلفظ اوليه آن «دروگ» بود. پيش از هخامنشيان، جشن مهرگان را بغ يادي ( (بگ يادي) «ياد خدا – سپاسگزاري از خدا» مي گفتند. بغداد (خدا آن را داده ) نام درختستاني در نزديكي تيسفون پايتخت اشكانيان و ساسانيان بود كه بعداً به صورت شهر درآمد و پايتخت عباسيان شد.
 
ايرانيان از دير زمان كوشيده اند كه كارهاي مهم را از مهر ماه آغاز كنند، از جمله ازدواج و تشكيل زندگاني خانوادگي. به نوشته مورخان يوناني، 
به دستور داريوش بزرگ بود كه دبستان هاي ايران از مهر ماه آغاز به كار كرده اند و انتشار همين نوشته ها سبب شد كه در سراسر جهان آغاز سال تحصيلي از سپتامبر (10 شهريور تا 10 مهر ) قرار داده شود.
اين مورخان نوشته اند كه در دبستانها به كودكان مي آموختند كه اقتدار و عظمت وطن و حفظ تمدن آنان بستگي به آن دارد كه متحد باشند و ارتشي شكست ناپذير داشته و همواره آماده دفاع از وطن باشند. داريوش بزرگ حكومت خود را از مهر ماه آغازكرد ه بود. مهستان (سناي ايران در برابر سناي روم) كه ازسال 137 پيش از ميلاد آغاز به كار كرد فعاليت سالانه اش را روز پس از جشن مهرگان ( 17 مهر ماه ) از سر مي گرفت
 

برچسب‌ها: روزمهرگان

تاريخ : پنج شنبه 7 مرداد 1395 | 19:29 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |

شطرنج

 
یکی از کهن‌ترین بازی‌هایی‌است که امروزه نیز در میان مردم جهان رواج دارد؛ به‌طوری‌که قدمت این بازی را بیش از ۱۵۰۰ سال رقم زده‌اند. به باور برخی شطرنچ اختراع ایرانیان است و به همین دلیل هنوز از واژگان پارسی استفاده می‌کند.
 
عده‌ای هم آن را ابداعِ هندیان، یونانیان، رومیان، بابلی‌ها، سکاها، مصریان، یهودیان، چینی‌ها و اعراب دانسته‌اند. اما آن‌چه که بیش از هر رأی دیگری موردِ پذیرش است، این که شطرنج در اصل هندی بوده، سپس از هند به ایران آورده شده، از ایران به عرب‌ها و جهان اسلام گسترش یافته، و سرانجام  به اروپا رفته است.
 
ورود شطرنج به ایران 
روایاتی که ورود شطرنج را به ایران با عهدِ ساسانی هم‌زمان می‌دانند اغلب از ماتیکان چترنگ یا چترنگ‌نامک (گزارش شطرنج) گرفته‌شده‌است و مشابهِ آن را فردوسی در شاهنامه به نظم درآورده. این داستان – که به چندین شیوه نقل می‌شود- چنین است:
 
در زمان پادشاهی خسرو انوشیروان، شاهی از شاهانِ هند که دیورسام خوانده می‌شد فرستاده‌ای را به دربارِ ایران روانه کرد.
 
فرستاده پس از به جای آوردنِ آدابِ دربار،گنج ها و پیشکش های گرانبهایی را به شاهِ ایران تقدیم کرد و تخته‌ای از شطرنج با مهره‌هایی از عاج و زمرد نیز در بینشان بود.
 
آنگاه به پادشاهِ ایران چنین گفت: که‌ای شاهِ شاهان! من از سویِ شهریارِ هند بدین کار گمارده شُدَم تا شما را بگویم که شهریارِ ما گفتند  که هیچ برتری نیست مگر به دانش و خِرَد و اینک که شما خود را از ما برتر می‌دانید، پس بایسته است که دانشِ شما نیز از دانشِ ما افزون باشد.
 
اینک ما این شطرنج را به سویِ شما فرستادیم تا شما روش و شیوه آن را – چنان که هست- بازیابید؛
 
اگر از این کار فرومانید، آنگاه باید ساو و باج بر ما بفرستید و اگر توانستید، آنگاه ما باجگزارِ شما خواهیم بود.» در پایانِ این داستان، بزرگمهر، وزیرِ انوشیروان، راه و شیوه این بازی را درمی‌یابد و بدین‌سان ایرانیان بر هندیان غالب می‌آیند.
 
با این همه روایت از ورود شطرنج به ایران از سوی هندوستان بسیار است اما این روایت از سندیت تاریخی معتبر تری برخوردار است. .
پاینده و جاوید باد نام ایران
در سایه سار همبستگی تمام اقوام ایران زمین این کهن دیار اهورایی
خرد و اندیشه نگهدارتان
 

برچسب‌ها: شطرنج

تاريخ : پنج شنبه 7 مرداد 1395 | 19:25 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |

 عروس منظومه شمسی!!! 

 سیاره زحل
 زحل (کیوان) ششمین سیاره از مجموع هشت سیاره منظومه شمسی است و آخرین سیاره یی که با چشم غیرمسلح (بدون ابزار رصدی) می توانید در آسمان شب به آن نگاه کنید. 
هم چنین به همین دلیل این سیاره آخرین سیاره یی بوده است که مردمان باستان می شناختند. 
 
 اولین کسی که حلقه های زحل را مشاهده کرد، «گالیله» (در سال 1610 میلادی) بود.
 
 زحل از لحاظ بزرگی دومین سیاره منظومه شمسی به حساب می آید و مانند سیاره مشتری، سیاره یی است که هم چون یک کره گازی است. 
این کره گازی عموماً (حدود 97 درصد) از هیدروژن تشکیل شده است.
 
آنچه موجب شگفتی شما خواهد شد حلقه های بسیار زیبای آن است که در اطراف و موازی با استوای سیاره قرار گرفته اند.
 
چرا عروس سیارات؟؟
 
راز زیبایی و وجود حلقه ها در زحل (کیوان) چیست؟
 
سیاره های گازی دیگر منظومه شمسی یعنی مشتری، اورانوس و نپتون همگی دارای حلقه هستند. اما این حلقه ها هیچ کدام به اندازه حلقه های زحل نمایان ، بزرگ و درخشان نیستند. 
 
حلقه های زحل در واقع از ذره های غبار و یخ های کوچکی در اندازه چند میلیمتر تا چند متر تشکیل شده است. 
 
 زحل بعد از مشتری دارای بیشترین تعداد قمر است به طوری که اکنون 47 قمر طبیعی را به دور این سیاره کشف کرده اند. 
جنجالی ترین قمر زحل، تیتان نام دارد. 
 
این قمر دومین قمر بزرگ منظومه شمسی به حساب می آید و جالب آن که حتی از اولین سیاره منظومه شمسی یعنی عطارد ، بزرگ تر است. 
 
اقمار دیگر منظومه شمسی هیچ کدام دارای جوی خاص نیستند، هم چنین وجود عناصری همچون نیتروژن و هیدروژن و عناصری دیگر که پایه هایی برای به وجود آمدن حیات هستند، مواد تشکیل دهنده این قمر است. 
 
اما با توجه به دمای پایین این قمر (180 _ درجه سانتیگراد) وجود حیات روی آن بعید است. 
اگرچه احتمالات وجود حیات هم چنان باقی است.
 یکسال زحل چقدر است؟ 
 
مدت زمان حرکت انتقالی سیاره زحل به دور خورشید، 5/29 سال زمین طول می کشد تا زحل یک دور کامل به دور خورشید بگردد و یک سال زحل را تشکیل دهد.

برچسب‌ها: زحل

تاريخ : چهار شنبه 6 مرداد 1395 | 19:37 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |
اگر ماه نباشد چه می شود؟ 
 ماه نقش بسيار مهمي در فرهنگ، زبان و تفکرات انسان‌هاي زميني ايفا مي‌کند، اما نبود آن چه تفاوتي براي زمينيان ايجاد خواهد کرد؟
نخستين پديده‌اي که رخ خواهد داد،‌ جزر و مد است. جزر و مد اقيانوسي در نتيجه نيروي گرانشي بين زمين و ماه و همچنين شيوه حرکت زمين در ارتباط با يکديگر رخ مي‌دهد.
 
ناپديد شدن ناگهاني ماه مي‌تواند بطور کامل اين سيستم را به هم بريزد. البته ممکن است همچنان حرکاتي در آب‌ها وجود داشته باشد و امواج با کناره‌هاي غربي قاره‌ها به دليل چرخش زمين برخورد کنند.
 
از سوي ديگر، زمين در گذشته سريع‌تر از حال حاضر بر روي محور خود مي‌چرخيد. در زمان برخورد فرضي که به شکل‌گيري ماه منجر شد، روزهاي زمين شش ساعته بود اما سپس به دليل وجود ماه، اين ميزان به 24 ساعت افزايش يافت. اين قمر داراي نيروي گرانشي است و چرخش زمين بر روي محورش نيز اين کشش را به شکل دو کوهان در سياره حفظ مي‌کند. از اين رو، سطح آب اقيانوس‌ها در برخي مناطق بيشتر است.
 
طي قرن‌ها، ماه به آهستگي از زمين دور شده و سياره با آرام کردن حرکت خود، انرژي چرخشي خود را به انرژي مداري ماه تبديل کرد.
 
در صورت ناپديد شدن ماه، زمين به سرعت روي صفحه مدار خود مي‌چرخد و يکي از نيمکره شمالي يا جنوبي هميشه رو به خورشيد خواهند بود اما نيمکره ديگر هميشه در تاريکي خواهد ماند. در زمان‌هاي ديگر، سياره دقيقا موازي با سطح مدار خواهد چرخيد که با يکسان شدن طول همه روزها، فصل‌ها را از بين خواهد برد.
اين جدايي ممکن است سال‌ها طول بکشد تا به نابودي انسان منجر شود اما در عين حال مي‌تواند باعث بلاياي طبيعي شود. ماه بر روي زمين و همچنين دريا تنش گرانشي اعمال مي‌کند و برخي آن را يکي از عوامل در رانش قاره در نظر مي‌گيرند. در نتيجه، ممکن است فعاليت هاي آتشفشاني و زلزله افزايش يابد. در همين حال، همه گياهان و حيواناتي که بر چرخه قمري براي توليد مثل و يا مهاجرت تکيه دارند، به طور کامل درهم خواهد ريخت. از بين رفتن جمعيت ماهي‌ها، پرندگان و حشرات، محيط زيست محلي را تحت فشار قرار داده و منجر به گرسنگي و فروپاشي اجتماعي است.

برچسب‌ها: ماه

تاريخ : چهار شنبه 6 مرداد 1395 | 19:33 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |

فرزندان چنگیز خان 

جوجی یا جوچی :
جوچی در زبان مغولی به معنای مهمان است. 
جوجی پسر ارشد چنگیزخان بود و فقط یک خواهر داشت که از وی بزرگ‌تر بود. 
قوم مرکیت به خیمه و خانه‌ای چنگیز حمله کردند و آن را غارت کردند و زنش را که به جوجی آبستن بود با خود بردند..... 
بعد از مدتی چنگیز به آنها حمله کرد و اسرا از جمله همسرش بورته اوجین را آزاد کرد. 
 
تولد: ۱۱۸۲ م
مرگ:  ۱۲۲۷ م فوریهٔ
فرزندان: باتوخان، محمد شیخعلی‌خان
والدین: چنگیزخان، بورته
 
جغتای پسر دوم چنگیزخان بود. 
چنگیز پس از بازگشت از جنگ خوارزمشاه حکومت ماوراءالنهر و خوارزم و شهرهای ایغور و کاشغر و بلخ و بدخشان و غزنین تا حدود سند را به جغتای سپرد.
 
تولد: ۱۱۸۳ م.
مرگ: ۱۲۴۱ م.
فرزندان: بایدار، موتوجن، یسو
والدین: چنگیزخان، بورته
 
 اوگتای 
 
اوگتای خان، پسر سوم چنگیزخان بود. 
چنگیز در هنگام مرگ اوگتای را جانشین خویش تعیین کرد.
 
تولد: ۷ نوامبر ۱۱۸۶ م 
مرگ: ۱۱ دسامبر ۱۲۴۱ م 
همسر: توراکینا خاتون (ازدواج ۱۲۰۴ م.)
فرزندان: گیوک خان
والدین: چنگیزخان، بورته
 
 تولوی :
 
تولی خان پسر چهارم چنگیزخان از برادران خود جوجی و جغتای و اوگتای کوچک‌تر بود و در دلاوری و قلعه گشایی و سپاهیگری بی مانند بود و هیچ یک از پسران و برادران چنگیز مانند وی لشکرکشی و فتوحات نکرده اند. 
 
تولد: ۱۱۹۲ م.، مغولستان
مرگ: ۱۲۳۲ م.، مغولستان
همسر: سرقویتی بیگی (ازدواج ۱۲۰۳ م.)
فرزندان: قوبلای‌خان، منگوقاآن، هولاکوخان
والدین: چنگیزخان، بورته
 
آلاقا بخی :
 
تنها دختر چنگیزخان 
 
تولد: ۱۱۹۱ میلادی 
والدین: چنگیزخان، بورته
 
 در بعضی کتب تاریخی، فرزندان چنگیز را این گونه ذکر شده اند :
 
جوجی، اوگتای‌خان،تولی‌خان، جغتای، آلاقا بخی، التون، چچیخن، کوچن بیکی، توملون

برچسب‌ها: چنگیز

تاريخ : چهار شنبه 6 مرداد 1395 | 19:29 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |

 مرگ  کوروش بزرگ  چگونه روی داد؟

کتزیاس پزشک دربار اردشیر دوم هخامنشی مرگ کوروش بزرگ را این گونه روایت می کند:کوروش بزرگ به جنگ دربیک ها درشمال شرقی فلات ایران رفت.پادشاه این قوم »آمرایوس« نام داشت.جنگ سختی درگرفت .سواره نظام حمله کرد و دربیک ها آن را به کمین گاهی کشیده با فیلهای خود محاصره کردند.درابتدا سواره نظام پارسی پراکنده شدولی بعد جمع شد.کوروش از اسب به زیر افتاد و یکی از جنگی های هندی زوبینی به طرف او انداخت که به ران او وارد آمد.اورا بلند کرده به اردوگاه بردند.روز دیگر آمورگس پادشاه سکایی با20هزارنفر سپاهی به کمک پارسیها شتافت .حملات سخت او دربیک ها را از جا کند و فراری داد.آمرایوس پادشاه دربیک ها با دوپسرش کشته شدند.پس از آن دربیک ها مطیع شدند.کوروش وصایای خود را کرد حکومت نواحی شرقی را به پسر کوچکش بردیا سپرد و تخت سلطنت را به پسر بزرگش کامبیز سپرد و بردیا را از پرداخت مالیات معاف کرد.
نکته جالب در این روایت برادر کوروش بنام مگابرن است که حکومت گرگان را با وصیت کوروش صاحب شد.پس از آن کوروش وصایای زیادی کرد و بعد از سه روز در گذشت.
این روایت کتزیاس است و گزنفون در روایتی دیگر مرگ کوروش را طبیعی و در پارس دانسته است.بطور کلی از میان تمام روایات بجامانده تنها یک روایت (گزنفون) مرگ کوروش را طبیعی دانسته و بقیه روایتها مرگ او را در جنگهای شمال شرقی دانسته اند.
اما اینکه کوروش بزرگ در جنگی با مردمان سکایی(ماساژت-دربیک ها-سکاها) زخم برداشته یا کشته شده است و یا اینکه در پارس به مرگ طبیعی در گذشته به تحقیق نمی توان چیزی گفت زیرا خود هرودوت هم می گوید که روایات در این مورد زیاد است و او چیزی را که به حقیقت نزدیکتر می دانسته نوشته است!
استان باستانی پاریزی نوشته است که کوروش پس از کشته شدن در جنگهای شمال شرقی ...جسدش مومیایی گردید و در همانجا به امانت گذاشته شد.کمبوجیه نیز در مدت فرمانروایی خود از انجا که فرصت آوردن جسد پدر و دفن باشکوه آن را نکرد...در زمان داریوش بزرگ این کار توسط وی انجام گردید و مراسم باشکوهی ترتیب داده شد و پیکر کوروش بزرگ در آرامگاه کنونیش به طور رسمی دفن گردید!

برچسب‌ها: مرگ کوروش

تاريخ : چهار شنبه 6 مرداد 1395 | 19:26 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |

 

علامت «ایزو» یعنی چه؟

این «ایزو» که می گویند؛ یعنی چه؟

اگر روی بسته بندی های مواد غذایی دقت کنید، انواع عبارت هایی را که با ایزو شروع می شوند، می بینید. مثلا ایزو ۹۰۰۱، ایزو۱۴۰۰ یا ایزو ۲۲۰۰۰. نام ایزو برگرفته از حروف اختصاری لغات انگلیسی به مفهوم «سازمان بین المللی استانداردسازی» است. گواهی نامه های ایزو، گواهی نامه های بین المللی برای سیستم های مدیریت و تضمین کیفیت هستند و فقط منحصر به محصولات غذایی نیستند. دکتر دباغ مقدم در توضیح این مطلب می گوید: «به جز ایزو ۲۲۰۰۰ که نشان دهنده کیفیت، بهداشت و سلامت ماده غذایی است؛ سایر ایزوها مربوط به سیستم های مدیریتی، زیست محیطی و بهداشت حرفه ای کارخانه سازنده هستند و ارتباطی با محصول کارخانه ندارند.» به عنوان مثال، استاندارد ایزو ۹۰۰۱ استانداردی عمومی است که تمامی سازمان ها می توانند گواهی نامه آن را دریافت کنند. جالب است بدانید که در برخی کشورهای اروپایی سوپرمارکت، پزشک یا راننده تاکسی نیز موفق به اخذ گواهی نامه ایزو ۹۰۰۱ شده اند. ایزو ۱۴۰۰ نیز که نوعی سیستم مدیریت محیط زیست است، به کارخانه هایی تعلق می گیرد که برای کمک به پاکیزگی محیط زیست تلاش کنند و داشتن نشان ایزو ۱۸۰۰۱ نشانه تامین بهداشت حرفه ای کارخانه است و نشان می دهد که محیط و شرایط کاری برای کارکنان کارخانه مطلوب و بی خطر است.

 

 

بسیاری از علایم موجود روی بسته های مواد غذایی، شرایط نگهداری آنها را توضیح می دهد؛ مثلا علامت یک خورشید که روی آن ضربدر کشیده شده یعنی ماده غذایی نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار گیرد یا علامت ابر بارانی که روی آن ضربدر زده شده به این معناست که باید ماده غذایی را از رطوبت دور نگه دارید. وجود شکل یک دماسنج که دو دمای بالا و پایین را نشان می دهد هم به این معناست که ماده غذایی نباید در محیطی گرم تر از دمای حداکثر و سردتر از دمای حداقل نشان داده شده در شکل قرار گیرد.


برچسب‌ها: ایزو

تاريخ : چهار شنبه 6 مرداد 1395 | 19:20 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |

 

استخدامی های جالب لطفا بخونید به دردتون میخوره

 

داستان استخدام 

رئیس شرکت تمامی صد نفر  قبول شده از مصاحبه استخدامی از  بین متقاضیان را  دعوت میکند که برای خوردن یک سوپ گرم به شرکت بروند   اقای رئیس دستور میدهد برای هر نفر یک کاسه سوپ و یک نمک پاش بگذارند
و منتظر میماند تا اعضا به خوردن سوپ مشغول شوند
از بین صد نفر تنها بیست نفر توانستن در ان شرکت استخدام شوند,,علت ان به همان  سوپ بر میگردد,,,
 جناب رئیس با این روش افراد را از نظر قضاوت کردن و رسیدگی به امور مشتریان می سنجد
او دید که بیشتر افراد بدون مزه کردن سوپ به ان نمک اضافه کردند و فقط تعداد بیست نفر ابتدا مزه کردند و بعد به ان نمک زدند
.
.
.
چرا بعضی از انسان ها قبل از اینکه از چیزی به طور دقیق اطلاع داشته باشند از پیش قضاوت میکنند و با این کار موجب ناراحتی و ناعدالتی میشوند ,بدانید که خداوند عالم چگونه مارا افریده و برای اینکه مارا مزه کند در دنیا مسائل مختلف را پیش رویمان قرار میدهد و می ازماید ,,وزمانی که میزان قسط بر پا شود حتی از ذره ای عمل شر یا خیر نمیگذرند و همه برابر چشمانمان جزا داده میشوند, ,
 
 
مواظب خودتون باشید و بدونید که یه نفر هستش که شمارو دوستون داره  اگه.به فکر خودت نیستی به فکر اون باش  خدانگهدارتون
 
 
داستان 2
 
 
اقای جک رفته بود استخدام بشه کروات تازه اش رو
به گردنش بسته بود و لباس پولو خوریشو هم پوشیده بود و اماده بود که به سوالات رئیس شرکت جواب بده, جناب رئیس یه برگه سفید جلوش گذاشت و تنها یک سوال در اون نوشته شده بود:
شما در یک شب بسیار سرد و طوفانی در جاده ای خلوت رانندگی میکنید ,ناگهان متوجه میشوید که سه نفر برای رسیدن اتوبوس این پا و آن پا میکنند ودر ان بادو باران  و طوفا به امید معجزه ای هستند معجزه ای هستند ,
یکی از انها پیر زنی بیمار است که اگر هر چه زودتر به او کمکی نشود او در ایستگاه غزل خداحافظی را خواهد خواند ,,نفر دوم صمیمی ترین و بهترین و قدیمی ترین دوست شماست و حتی یک بار جان شمارو نجات داده,,نفر سوم دختر خانم بسیار زیبایی است که زن رویایی شماست و شما همیشه ارزو داشتید که او را در کنار خود داشته باشید,,
اگر اتومبیل شما فقط یک جای خالی داشته باشد شما کدام یک را سوار میکنید ؟؟!!پیرزن بیمار,دوست قدیمی, یا ان دختر زیبا را؟!
جوابی که اقای جک به مدیر شرکت داد باعث شد که از میان دویست نفر متقاضی, ,برنده شود و به استخدام شرکت در اید.
راستی فکر میکنید جک چه جوابی داد؟
 
شما چه جوابی میدادید؟؟!!
 
 
.
.
.
.
.اما پاسخ اقای جک:سوئیچ ماشینم را به دوستم میدادم تا ان پیر زن را به بیمارستان برساند و خودم با ان خانم زیبا منتظر اتوبوس می ایستادم.تا سوار اتوبوس شویم  
 

برچسب‌ها: استخدامی

تاريخ : دو شنبه 4 مرداد 1395 | 12:23 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |

 ﺩﺧﺘﺮﯼ ﺩﺭ ﭼﯿﻦ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻣﯽ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ ﺑﺎ ﺟﺪﯾﺖ ﺩﺭﺱ ﻧﻤﯽ ﺧﻮﺍﻧﺪ . ﻭﯼ ﺍﺻﻼ‌ ﻧﻤﯽ ﺩﺍﻧﺴﺖ ﮐﻪ ﺁﯾﻨﺪﻩ ﺍﺵ ﭼﯿﺴﺖ ﻭ ﺑﻪ ﺩﻧﺒﺎﻝ ﭼﻪ ﻫﺪﻓﯽ ﻣﯽ ﺑﺎﺷﺪ . ﺭﻭﺯﯼ ﺍﺯ ﺭﻭﺯﻫﺎ ، ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺍﻣﺘﺤﺎﻧﺎﺕ ﻣﺪﺭﺳﻪ ، ﺩﻭﺳﺖ ﺍﯾﻦ ﺩﺧﺘﺮ ﺑﻪ ﻭﯼ ﺧﺒﺮ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﺑﻪ ﺳﻮﺍﻻ‌ﺕ ﺍﻣﺘﺤﺎﻧﯽ ﺩﺳﺖ ﯾﺎﻓﺘﻪ ﺍﺳﺖ . ﺩﺭ ﺣﻘﯿﻘﺖ ، ﺩﺧﺘﺮ ﻣﯽ ﺗﻮﺍﻧﺴﺖ ﺑﺮﺍﯼ ﺷﺮﮐﺖ ﺩﺭ ﺍﻣﺘﺤﺎﻥ ﺍﺯ ﻫﻤﯿﻦ ﻭﺭﻗﻪ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﮐﻨﺪ . ﺩﺧﺘﺮ ﮐﻠﯿﻪ ﭘﺎﺳﺦ ﻫﺎﯼ ﻭﺭﻗﻪ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺷﺖ ﺣﻔﻆ ﮐﺮﺩ . ﺑﺎ ﺗﻮﺟﻪ ﺑﻪ ﺿﻌﻒ ﺩﺭﺳﯽ ﻭﯼ ﮔﻤﺎﻥ ﺑﺮ ﺍﯾﻦ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﻭ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﺍﻣﺘﺤﺎﻧﺎﺕ ﺍﺯ ﻧﻤﺮﻩ ۱۰۰ ﻓﻘﻂ ۳۰ ﻧﻤﺮﻩ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮔﺮﻓﺖ . ﺍﻣﺎ ﺍﻭ ﻣﻮﻓﻖ ﺷﺪ ﺩﺭ ﺁﺯﻣﻮﻥ ﻣﺪﺭﺳﻪ ﻧﻤﺮﻩ ۹۸ ﺑﮕﯿﺮﺩ. ﺍﯾﻦ ﻣﺴﺎﻟﻪ ﺑﺎﻋﺚ ﺷﺪ ﮐﻪ ﺩﺍﻧﺶ ﺁﻣﻮﺯﺍﻥ ﺩﭼﺎﺭ ﺗﺮﺩﯾﺪ ﺷﻮﻧﺪ ﮐﻪ ﻣﺒﺎﺩﺍ ﺩﺧﺘﺮ ﺩﺭ ﺍﻣﺘﺤﺎﻥ ﺗﻘﻠﺐ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ .
ﺑﺎ ﻭﺟﻮﺩ ﺍﯾﻦ ﺍﺗﻔﺎﻕ ﻣﻌﻠﻢ ﺩﺧﺘﺮ ﺭﺍ ﺳﺘﺎﯾﺶ ﻭ ﺗﺸﻮﯾﻖ ﻭ ﺍﺑﺮﺍﺯ ﺍﻃﻤﯿﻨﺎﻥ ﮐﺮﺩ ﮐﻪ ﻭﯼ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ ﻫﺎﯼ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﺑﻪ ﺩﺳﺖ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺁﻭﺭﺩ . ﺩﺧﺘﺮ ﻧﯿﺰ ﮐﻪ ﻫﯿﺠﺎﻥ ﺯﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ، ﺷﺮﻭﻉ ﺑﻪ ﮔﺮﯾﻪ ﮐﺮﺩ . ﺍﻭ ﺍﺯ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﻣﻌﻠﻢ ﺑﯽ ﻧﻬﺎﯾﺖ ﺧﻮﺷﺤﺎﻝ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ﻭ ﺩﺭﯾﺎﻓﺘﻪ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺍﮔﺮ ﺧﻮﺏ ﺩﺭﺱ ﺑﺨﻮﺍﻧﺪ ، ﺍﻓﺘﺨﺎﺭﺍﺕ ﺑﯿﺸﺘﺮﯼ ﮐﺴﺐ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﮐﺮﺩ . ﺍﺯ ﺁﻥ ﺑﻪ ﺑﻌﺪ ، ﺩﺧﺘﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﺁﻧﮑﻪ ﺛﺎﺑﺖ ﮐﻨﺪ ﺗﻘﻠﺐ ﻧﮑﺮﺩﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﻣﻌﻠﻤﺶ ﺭﺍ ﻧﺎ ﺍﻣﯿﺪ ﻧﮑﻨﺪ ، ﺑﺎ ﺟﺪﯾﺖ ﺩﺭﺱ ﻣﯽ ﺧﻮﺍﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻟﺬﺕ ﺩﺭﺱ ﺧﻮﺍﻧﺪﻥ ﺭﺍ ﺍﺣﺴﺎﺱ ﻣﯽ ﮐﺮﺩ . ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻝ ﺑﻌﺪ ، ﺍﻭ ﺩﺭ ﯾﮑﯽ ﺍﺯ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﻫﺎﯼ ﻣﻌﺮﻭﻑ ﭘﮑﻦ ﭘﺬﯾﺮﻓﺘﻪ ﺷﺪ . ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ﺑﺪﻭﻥ ﺁﻥ ﻭﺭﻗﻪ ﺍﻣﺘﺤﺎﻥ ﺳﺮﻧﻮﺷﺖ ﺩﺧﺘﺮ ﺍﯾﻦ ﮔﻮﻧﻪ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﻧﻤﯽ ﮐﺮﺩ ﻭ ﺁﯾﻨﺪﻩ ﺧﻮﺑﯽ ﺩﺭ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﻭﯼ ﻧﺒﻮﺩ . ﺍﻣﺎ ﻫﻤﺎﻥ ﺍﺗﻔﺎﻕ ﻓﺮﺻﺘﯽ ﺑﺮﺍﯼ ﺩﺧﺘﺮ ﻓﺮﺍﻫﻢ ﺁﻭﺭﺩ ﻭ ﻣﺴﯿﺮ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻭﯼ ﺭﺍ ﻣﺘﺤﻮﻝ ﮐﺮﺩ . ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺳﺎﻟﻬﺎ ، ﺩﺧﺘﺮ ﺑﻪ ﻣﺪﺭﺳﻪ ﺑﺎﺯ ﮔﺸﺖ ﻭ ﺑﺮﺍﯼ ﻣﻌﻠﻢ ﺧﻮﺩ ﺣﻘﯿﻘﺖ ﺭﺍ ﻓﺎﺵ ﮐﺮﺩ . ﻣﻌﻠﻢ ﮐﻪ ﺩﯾﮕﺮ ﺳﺎﻟﻤﻨﺪ ﺷﺪﻩ ﺑﻮﺩ ، ﮔﻔﺖ : ﻋﺰﯾﺰﻡ ، ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﺴﺘﻢ ﮐﻪ ﺗﻮ ﺗﻘﻠﺐ ﮐﺮﺩﻩ ﺍﯼ . ﺯﯾﺮﺍ ﺗﻮﺍﻧﺎﯾﯽ ﻫﺎﯼ ﺗﻮ ﺭﺍ ﻣﯽ ﺷﻨﺎﺧﺘﻢ ﻭ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﺴﺘﻢ ﮐﻪ ﺗﻮ ﻧﻤﯽ ﺗﻮﺍﻧﯽ ﻧﻤﺮﻩ ۹۸ ﺑﮕﯿﺮﯼ . ﺍﻣﺎ ﻓﮑﺮ ﮐﺮﺩﻡ ﮐﻪ ﺍﻣﮑﺎﻥ ﺩﺍﺭﺩ ﺗﻮ ﺑﺎ ﺍﺳﺘﻔﺎﺩﻩ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻓﺮﺻﺖ ﺑﯿﺸﺘﺮ ﮐﻮﺷﺶ ﮐﻨﯽ . ﺑﺪﯾﻦ ﺳﺒﺐ ، ﺗﻮ ﺭﺍ ﺗﺸﻮﯾﻖ ﮐﺮﺩﻡ ﻭ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺗﻮ ﺍﻃﻤﯿﻨﺎﻥ ﺩﺍﺷﺘﻢ .

ﺩﺧﺘﺮ ﺑﺎ ﺷﻨﯿﺪﻥ ﺍﯾﻦ ﺳﺨﻨﺎﻥ ﺑﻪ ﮔﺮﯾﻪ ﺍﻓﺘﺎﺩ . ﻭﯼ ﻣﯽ ﺩﺍﻧﺴﺖ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻟﺤﻈﻪ ﮐﻠﯿﺪﯼ ﺣﯿﺎﺕ ﻭﯼ ، ﻣﻌﻠﻢ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺗﺸﻮﯾﻖ ﮐﺮﺩﻩ ﻭ ﻫﻤﯿﻦ ﻣﺴﺎﻟﻪ ﺭﺍﻩ ﺯﻧﺪﮔﯽ ﻭﯼ ﺭﺍ ﺗﻐﯿﯿﺮ ﺩﺍﺩﻩ ﺍﺳﺖ.

نتیجه داستان: ﺑﻠﻪ ﺩﻭﺳﺘﺎﻥ ، ﺩﺭ ﻭﺍﻗﻊ ، ﺩﺭ ﺣﯿﺎﺕ ﻣﺎ ﺍﺗﻔﺎﻗﺎﺕ ﻭ ﻓﺮﺻﺖ ﻫﺎﯼ ﺯﯾﺎﺩﯼ ﺭﺥ ﺩﺍﺩﻩ ﻭ ﺑﻮﺟﻮﺩ ﻣﯽ ﺁﯾﺪ . ﻟﺬﺍ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﺁﺳﺎﻧﯽ ﺍﯾﻦ ﻓﺮﺻﺖ ﻫﺎ ﺭﺍ ﺍﺯ ﺩﺳﺖ ﺩﺍﺩ .



تاريخ : دو شنبه 4 مرداد 1395 | 12:4 | نویسنده : اصغر رضایی گماری |
صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 53 صفحه بعد